Tweemaal “komkommermeditatie” a day, keeps the cancer away! Zou dit dan de heilige graal in kankeronderzoek zijn?

 

Men neme 2 komkommers. De afmetingen zijn niet relevant, de kleurintensiteit daarentegen wel. Hoe groener hoe beter! Controleer in de supermarkt ook even de afkomst van de komkommers. Het beste effect wordt bereikt met de exemplaren uit Senegal. Let er trouwens ook even op dat het een biologische komkommer betreft. Met bespoten exemplaren zal het effect nihil zijn................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Ik zie je denken “waar gaat dit heen?” Ben je misleid door de titel? Ik voel me er naar bij, dat ik je kort hoop gegeven heb en je achterblijft met een knoepert van een dooie mus. Maar waarom? Geloof me, er gaat een goede intentie achter schuil. Laat het me je uitleggen...

 

Dagelijks wordt, onder andere, Facebook overspoelt met kankerremedies. De titels van de artikels of filmpjes verleiden ons te gaan lezen of kijken. De inhoud is veelal niet te staven, maar geeft hoop. Zo zou je je oksels met appelazijn kunnen ontgiften om het borstkankerrisico te verkleinen, genees je kennelijk als je voor de duur van 10 weken 500 mg vitamine B17 tweemaal daags toedient (“de abrikozenpitrage”) en doodt een wondersapje van rode biet, wortel,knolselderij, aardappel en radijs, kankercellen binnen een tijdsbestek van slechts 42 dagen. Ik ken het gevoel. Je hebt kanker, bent bang en wilt iedere mogelijkheid om te genezen aangrijpen. In die angst ben je op zijn kwetsbaarst. Wordt van die kwetsbaarheid gebruik gemaakt en wordt ons zand in de ogen gestrooid? De reguliere behandelcircuits worden met de regelmaat van de klok onderuit geknuppeld en voor je het weet doe je aan komkommermeditatie.    

 

De website die over bovenstaande remedies publiceerde, behoudens de komkommermeditatie, die kwam van eigen hand, pretendeert ook dat je wellicht een alien hybride bent als je kennis hebt, waarvan je niet verklaren kunt waar die vandaan komt, deelt filmpjes over hoe je een dictator zou kunnen worden, stelt dat een papje van honing, citroen en havermout definitief een einde maakt aan ongewenste haargroei, dat een tandenmasker van kurkuma, kokosolie, kruidnagelolie en zeezout behulpzaam is bij het bleken van de tanden en vroeg verval van het gebit geneest, Big Pharma ons infecteert met kanker enzymen en, ik citeer: “Prince stierf nadat hij praatte over chemtrails.

 

 De koningin van Engeland die vandaag jarig is, praat er over dat er nog 4 meer iconen dit jaar moeten overlijden.” Hoe overtuigd zijn we nu nog over al die publicaties over kankerremedies, te midden van deze nonsens?

 

 

 

Natuurlijk is het goed om je ogen open te houden, de alternatieven voor de reguliere behandelingen te overwegen of te kijken naar effectieve therapieën uit het buitenland, die in ons kikkerlandje nog geen voet aan de grond gekregen hebben. Maar wees erop bedacht dat het internet vervuild wordt door kwakzalvers die, net zoals menig mens stelt met betrekking tot bijvoorbeeld de chemotherapie, een economische agenda hebben en die misbruik maken van je kwetsbare positie. Misbruik maken van jou angst en je “niet in woorden te vatte drang” om beter te worden, te overleven.

 

 

 

Ik wil je niet ontmoedigen. Juist niet! Maar als we zelfs van de dagcrème reclames geagiteerd kunnen raken als in kleine lettertjes onder in beeld verschijnt dat het crèmepje effectief gebleken is  bij 8 van de 33 goedgelovige dames, laten we dan op zijn minst even alert zijn over een veel groter goed. Ons lichaam. Ons leven. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0